Užpilas „Martinio” tipo
5.80 €
Prieskonių rinkinys tinktūroms ruošti Martini vermuto stiliumi už 9 litrus.
Pagaminta: Ukrainoje
Sudėtis: pelynas, cinamonas, ramunėlės, kadagys, juodasis šeivamedis, kardamonas, muskato riešutas, pipirmėtė, kraujažolė, vanilinas.
Svoris: 10g
Skonio pagrindui jums reikės:
Prieskonių rinkinys vermutui Martini stiliaus;
85 ml 95% alkoholio;
25 ml vandens.
Vermutui jums reikės:
0,7 l pusiau saldaus baltojo vyno;
70 g cukraus;
50 ml vandens;
50 ml 95% alkoholio.
Maisto gaminimas:
Žoleles ir prieskonius pamirkykite 85 ml spirito ir 25 ml vandens (kardamoną ir kadagio uogas sutrinkite). Esenciją infuzuokite tamsioje, vėsioje vietoje 2 savaites, retkarčiais pamaišydami. Tada užpilą perkošiame per 4 sluoksnius marlės, išspaudžiame žoleles ir perfiltruojame esenciją per vatos filtrą. Leiskite jai stovėti dar 2 dienas.
Vermutą gaminame taip pat, kaip ir pirmame recepte. Į vyną supilkite 50 ml alkoholio, iš 70 g cukraus ir 50 ml vandens išvirkite sirupą, sirupą atvėsinkite ir supilkite į spirituotą vyną. Ten supilame 8 ml esencijos. Stengiamės, koreguojame esmės turinį. Užkimšame ir leidžiame gėrimui pailsėti mėnesį ar du.