Užpilas Konjako skonio

3.80 

Produkto informacija
Litrai gatavame gėrime: iki 4 litrų
Sudėtis: Gvazdikėliai, ąžuolo žievė, kardamonas, ąžuolo kubeliai, maltas muskato riešutas, vanilinas, razinos.

Latgalos stiliaus konjakas savo skoniu primena elitinio, ilgus metus brandinto konjako skonį. Ypatingas skirtumas tarp gėrimo yra tas, kad per trumpą laiką (2 savaites) gaunamas toks pat skonis, kaip ir konjako su ilgo infuzija.

Brangius indus keičia ąžuolo kubeliai, o skoniui panašumo suteikia prieskoniai.

Receptas:

Šį konjaką lengva pasigaminti namuose:

Ąžuolo kubelius iš atskiro maišelio su karštu vandeniu užpilkite į atskirą indą 1 val. Nupilkite atvėsintą vandenį.
Dar 2 valandas ąžuolo skilteles užpilkite karštu vandeniu. Visus ingredientus, įskaitant paruoštus ąžuolo kubelius, supilkite į stiklainį ir užpilkite 3 litrais aukštos kokybės 45% stiprumo moonshine.
Virkite sirupą 75 g cukraus (3 šaukštai) 150 ml vandens ir supilkite į tinktūrą. Gerai išmaišykite ir sandariai uždarykite stiklainį. Laikyti tamsioje, šiltoje vietoje mažiausiai 14 dienų, bet ne ilgiau kaip 1 mėnesį.
Tinktūra turėtų įgyti ryškų aromatą ir gintaro, konjako atspalvį. Po to tinktūrą filtruokite per kelis marlės sluoksnius arba medvilnės filtrą.
Supilkite tinktūrą į butelius ir sandariai uždarykite. Leiskite produktui "pailsėti" bent 1 mėnesį tamsioje vietoje.
Įdomus faktas: Latgala – istorinis regionas Latvijos rytuose, garsėjantis naminiu alaus gaminimu. Būtent vietiniai distiliuotojai sugalvojo tinktūros receptą, kuris tiksliausiai atkartoja metų metus brandintų tikrų konjakų skonį, spalvą, kvapą.

Produkto kodas: 003-01-1-1-1 Kategorija: